Sos grzybowy WINIARY

4/5

Kalorie 39 kcal / 1 porcję

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (75 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 39 kcal 29 kcal 1%
Białko 0,9 g 0,7 g 1%
Węglowodany 6,5 g 4,9 g 2%
w tym cukier 0,6 g 0,5 g 1%
Tłuszcze 0,9 g 0,7 g 1%
w tym nasycone 0,3 g 0,2 g 1%
Błonnik 0,2 g 0,2 g -
Sól 0,8 g 0,6 g 10%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Sos grzybowy WINIARY idealnie wzbogaci smak Twojego mięsnego obiadu. Dzięki niemu Twoje bitki, zrazy, czy krokiety, nabiorą pysznie grzybowego aromatu, a dodatek kaszy, ziemniaków, klusek zostanie zjedzony ze smakiem. W środku znajdziesz składniki, które dobrze znasz ze swojej kuchni: mąkę, suszone grzyby, śmietankę, czosnek, natkę pietruszki.

Sposób przygotowania

  1. Sos grzybowy WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.

  2. Sos grzybowy WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.