1

2

Przepisy

Żurek Nasza Specjalność WINIARY

5/5

Kalorie 21 kcal / 1 porcję

Porcje 3

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 21 kcal 53 kcal 3%
Białko 0,78 g 2,0 g 4%
Węglowodany 3,9 g 9,8 g 4%
w tym cukier 0,9 g 2,3 g 3%
Tłuszcze 0,2 g 0,5 g 1%
w tym nasycone 0,1 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,2 g 0,5 g -
Sól 0,78 g 2,0 g 33%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Żurek to potrawa obowiązkowa w wielu polskich domach. Nasz propozycja, to niezastąpiony składnik do uzyskania od podstaw odpowiedniego smaku zupy. Zawiera mąkę żytnią z polskich zbóż, majeranek oraz czosnek i cebulę, czyli daje gwarancje udanego i pysznego, nie tylko wielkanocnego, dania.

Sposób przygotowania

  1. Żurek Nasza Specjalność WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody.

  2. Żurek Nasza Specjalność WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: