Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nie ma to jak zupa zabielana śmietaną! Och tak, dzięki śmietanie zyskuje ona kremową konsystencję, staje się bardziej delikatna, wręcz aksamitna. Co jednak zrobić, kiedy nie możemy sobie na jej dodatek pozwolić ze względu na nietolerancje laktozy lub inne preferencje żywieniowe? Dla wszystkich wegan mamy dziś doskonałą wiadomość, podpowiadamy, jak zrobić wegańską śmietanę!

SPRAWDZONE PRZEPISY

Na przygotowanie wegańskiej śmietany istnieje kilka sposobów. Przedstawiamy trzy sprawdzone, z wykorzystaniem tofu, orzechów nerkowca lub mleka sojowego. W zależności od dostępnych składników wybierz jeden z sugerowanych. Wegańską śmietanę można trzymać w lodówce przez kilka dni.

Wegańska śmietana z dodatkiem tofu

Wegańska śmietana przygotowana na bazie tofu

Wegańska śmietana z dodatkiem mleka sojowego

Wegańska śmietana przygotowana na bazie mleka sojowego

Wegańska śmietana z dodatkiem nerkowca

Wegańska śmietana przygotowana na bazie nerkowców

Poniżej znajdziesz kilka przepisów, w których doskonale sprawdzi się wegańska śmietana.

 

Zupa krem z brokułów

WINIARY ZwZ

Wegańska zupa krem z marchewki z batatami i czarnuszką

WINIARY ZwZ

Zupa krem z buraków i jabłek z kwaśną śmietaną

WINIARY ZwZ

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną i śmietaną

WINIARY ZwZ

Alergia, nietolerancja pewnych składników czy zalecenia od lekarza nie muszą Cię wcale ograniczać! Delektuj się zupami z dodatkiem wegańskiej śmietany.

 

Autor: Ania

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty