Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, podlewamy wywarem lub wodą (nie z dużo, tylko tyle, by ziemniaki znalazły się pod powierzchnią wywaru/wody) gotujemy do miękkości, w razie konieczności uzupełniamy odparowaną wodę. Pod koniec gotowania solimy.
Ugotowane ziemniaki tłuczemy praską (mają być rozdrobnione, ale nie na puree).
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju.
Liście jarmużu i kapusty włoskiej pozbawiamy twardych włókien, zwijamy w rulon i kroimy w cienkie paseczki.
Do cebuli dodajemy pokrojony jarmuż i kapustę, chwilę przesmażamy.
Podlewamy kapustę resztą wywaru lub wody, doprawiamy solą, dusimy, aż kapusta będzie lekko chrupiąca.
Do ziemniaków dodajemy podduszoną kapustę z jarmużem, zagotowujemy, zestawiamy z kuchenki.
Kiełbasę chorizo kroimy w kostkę, dodajemy do zupy caldo verde.
Zupę caldo verde doprawiamy na talerzu świeżo mielonym pieprzem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0