Ziołowo-cytrynowy filet z indyka
1 godz 12 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
26.55 g
Węglowodany
7.92 g
Tłuszcze
40.73 g
Wartość energetyczna
495.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
72 min
Krok 1
5 min
Wymieszaj wszystkie przyprawy z olejem i przeciśniętym czosnkiem.
Krok 2
5 min
Natrzyj mięso marynatą i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
50 min
Wstaw indyka w naczyniu do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz ok. 50 min.
Krok 4
2 min
Miód rozpuść z trzema łyżkami sosu z indyka i polej nim mięso.
Krok 5
5 min
Piecz jeszcze 5 min.
Krok 6
5 min
Indyka pokrój na plastry i podaj z sosem czosnkowym. Po wystygnięciu jest idealny na kanapki, także z sosem czosnkowym Winiary.
Niezwykle aromatyczny indyk poleca się na obiad lub na kanapkę! Ziołowo-cytrynowy filet z indyka to danie proste i szybkie w przygotowaniu – pachnące, ziołowe przyprawy mieszamy z oliwą i tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Po upieczeniu filetów z indyka, mięso ubieramy w miodową polewę. Ziołowo-cytrynowy filet z indyka doskonale smakuje z dodatkiem Sosu czosnkowego WINIARY.
Komentarze 0