
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Słonecznikowiec
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
2 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
35 minKrok 7
10 minKrok 8
5 minKrok 9
15 minKrok 10
20 minKrok 11
5 minKrok 12
5 minKrok 13
5 minKrok 14
5 minKrok 1 z 14
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej do miseczki.
Krok 2 z 14
Żółtka oddziel od białek.
Krok 3 z 14
Białka jajek ubij na sztywno, dodaj cukier, cukier wanilinowy, ubij dokładnie.
Krok 4 z 14
Żółtka połącz z octem i dodaj do białek.
Krok 5 z 14
Całość delikatnie połącz z mąką. Wyłóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie wyrównaj.
Krok 6 z 14
Piekarnik rozgrzej do temp. 175°C. Wstaw blaszkę z ciastem i piecz 35 minut.
Krok 7 z 14
Gotowy biszkopt wyłóż na ściereczkę, zdejmij papier i pozostaw na 10 minut, następnie odwróć.
Krok 8 z 14
Zimny biszkopt przekrój na połowę. Możesz nasączyć naparem z herbaty.
Krok 9 z 14
Masło z mlekiem i cukrem rozpuść w garnku, dodaj słonecznik. Smaż mieszając około 10 minut.
Krok 10 z 14
Następnie przełóż do naczynia i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekaj przez około 20 minut, aż słonecznik się zrumieni. Wystudź.
Krok 11 z 14
Masło utrzyj na puszystą masę i dodawaj po łyżce masy krówkowej.
Krok 12 z 14
Na koniec połącz z zimnym słonecznikiem. Gotową masę wyłóż na biszkopt i przykryj drugą warstwą biszkoptu.
Krok 13 z 14
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Krok 14 z 14
Ciasto posmaruj czekoladą i pozostaw do następnego dnia.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0