Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pożywny garnek, czyli grochówka z karkówką

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 g
Marchewka
2 
Cebula
400 g
Karkówka
2 
Kiełbasa Śląska
250 g
Kapusta biała
2 płaskich łyżek
Olej
1 trochę
Majeranek
1 łyżeczka
Sos sojowy
1 trochę
Korzeń imbiru
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
50 g
Seler

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.09 g
Wartość energetyczna
645.25 kcal
Białko
40.05 g
Tłuszcze
43.66 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
15 min
Warzywa obierz, pokrój w kostkę.
Krok 2
15 min
Karkówkę, kiełbasę i kapustę również pokrój w kostkę.
Krok 3
10 min
Rozgrzej olej, podsmaż karkówkę, delikatnie dopraw solą i pieprzem. Gdy będzie zrumieniona dodaj cebulę, zeszklij, następnie dodaj kiełbasę i przesmaż razem.
Krok 4
40 min
Wlej 1 litr wody, wrzuć warzywa i kapustę, gotuj do miękkości.
Krok 5
5 min
Zupę grochową rozprowadź w szklance wody i wlej do całości. Gotuj razem przez 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i imbirem.
Pożywny garnek, czyli grochówka z karkówką

Krok 1 z 5

Warzywa obierz, pokrój w kostkę.

Pożywny garnek, czyli grochówka z karkówką

Krok 2 z 5

Karkówkę, kiełbasę i kapustę również pokrój w kostkę.

Pożywny garnek, czyli grochówka z karkówką

Krok 3 z 5

Rozgrzej olej, podsmaż karkówkę, delikatnie dopraw solą i pieprzem. Gdy będzie zrumieniona dodaj cebulę, zeszklij, następnie dodaj kiełbasę i przesmaż razem.

Pożywny garnek, czyli grochówka z karkówką

Krok 4 z 5

Wlej 1 litr wody, wrzuć warzywa i kapustę, gotuj do miękkości.

Pożywny garnek, czyli grochówka z karkówką

Krok 5 z 5

Zupę grochową rozprowadź w szklance wody i wlej do całości. Gotuj razem przez 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i imbirem.


Co może zawierać pożywny garnek? My proponujemy gęstą, smakowitą i pożywną zupę grochową, podawaną z posiekaną białą kapustą, podsmażoną z cebulką karkówką i kiełbaskami śląskimi, doprawianą rozgrzewającym imbirem i wyrazistym sosem sojowym. Porcja gęstej grochowej z mięsem i kapustą nasyci Cię na długo, zapobiegając napadom głodu po obiedzie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika