Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szalotkę i ząbek czosnku obieramy i kroimy w drobną kostkę razem z papryczką chili.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy cebulę. Po około 2 minutach dodajemy czosnek z papryczką i pokrojoną włoszczyznę.
Usmażoną włoszczyznę z cebulą i czosnkiem wrzucamy do garnka i zalewamy zimnym bulionem. Dodajemy pomidory z puszki i gotujemy na średnim ogniu około 15 minut.
Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i odrobiną cukru.
Gotową zupę miksujemy blenderem i zabielamy śmietanką.
Makaron gotujemy w osobnym garnku według wskazówek producenta i odcedzamy.
Soczewicę przesypujemy przez sitko, aby ociekła .
Do miseczki nakładamy porcję makaronu, soczewicy i nalewamy ciepłą zupę pomidorową. Pomidorówkę z soczewicą podajemy z natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0