Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście
Dodaj do CookBook

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

(0)
2 godz 21 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Szybkiegotowanie
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2.33  szklanek
Mąka pszenna
150  g
Masło
4  łyżek
Jogurt grecki
1  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Cukier
1  szczypta
Kminek
700  g
Kapusta Kiszona
200  g
Pieczarki
650  g
Świeże podgrzybki
2 
Cebula
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
trochę
Mąka
trochę
Olej rzepakowy
trochę
Tłuszcz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
47.9 g
Wartość energetyczna
464.7 kcal
Tłuszcze
25.9 g
Białko
16.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Grzyby i kiszona kapusta to połączenie idealne. Potrawa smakuje rewelacyjnie.

Przygotowanie

141 min
  • Krok 1

    20 min
    Oczyszczone grzyby zalać wodą.Gotować na małym ogniu około 20 minut.Odcedzić.
  • Krok 2

    15 min
    Cebulę obrać drobno pokroić.Podsmażyć na oleju.Dodać drobno pokrojone grzyby oraz pieczarki .Przyprawić solą i pieprzem do smaku
  • Krok 3

    20 min
    Kapustę zalać wodą..Gotować bez przykrycia do miękkości.Odcedzić.Odcisnąć nadmiar wody.Pokroić.Przełożyć do rondla,dodać usmażone grzyby.Przyprawić solą,pieprzem ,przyprawą w płynie do smaku .Smażyć na małym ogniu ,często mieszając przez około 10 minut.Lekko przestudzić.
  • Krok 4

    30 min
    Ciasto:Mąkę przesiać na stolnicę,dodać pozostałe składniki.Posiekać nożem.Zagnieść ciasto.Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.Trochę ciasta pozostawić na dekoracyjne gwiazdki a pozostałe podzielić na 2 części.2/3 ciasta rozwałkować,wylepic nim dno i boki natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 24 cm.Wyłożyć farsz,wyrównać powierzchnię.Pozostałe ciasto rozwałkować.Przykryć nadzienie.Brzegi dolne i górne dobrze zlepić(Można zrobić wzorek widelcem). Wierzch nakłuć w kilku miejscach . Rozłożyć gwiazdki wycięte foremką z ciasta ,które na początku zostawiliśmy do dekoracji.
  • Krok 5

    55 min
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 55 minut w temp.180 st.C.
  • Krok 6

    1 min
    Kroić po lekkim ostudzeniu.
Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 1 z 6

Oczyszczone grzyby zalać wodą.Gotować na małym ogniu około 20 minut.Odcedzić.

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 2 z 6

Cebulę obrać drobno pokroić.Podsmażyć na oleju.Dodać drobno pokrojone grzyby oraz pieczarki .Przyprawić solą i pieprzem do smaku

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 3 z 6

Kapustę zalać wodą..Gotować bez przykrycia do miękkości.Odcedzić.Odcisnąć nadmiar wody.Pokroić.Przełożyć do rondla,dodać usmażone grzyby.Przyprawić solą,pieprzem ,przyprawą w płynie do smaku .Smażyć na małym ogniu ,często mieszając przez około 10 minut.Lekko przestudzić.

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 4 z 6

Ciasto:Mąkę przesiać na stolnicę,dodać pozostałe składniki.Posiekać nożem.Zagnieść ciasto.Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.Trochę ciasta pozostawić na dekoracyjne gwiazdki a pozostałe podzielić na 2 części.2/3 ciasta rozwałkować,wylepic nim dno i boki natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 24 cm.Wyłożyć farsz,wyrównać powierzchnię.Pozostałe ciasto rozwałkować.Przykryć nadzienie.Brzegi dolne i górne dobrze zlepić(Można zrobić wzorek widelcem). Wierzch nakłuć w kilku miejscach . Rozłożyć gwiazdki wycięte foremką z ciasta ,które na początku zostawiliśmy do dekoracji.

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 5 z 6

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 55 minut w temp.180 st.C.

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 6 z 6

Kroić po lekkim ostudzeniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu