Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z 6 jaj przygotowujemy biszkopt ciemny.
Ściągamy skórkę z biszkoptu. Przekrajamy na pół.
Landrynki rozpuszczamy w 70 ml wody, ciągle mieszając.
Z mleka odlewamy pół szklanki i rozpuszczamy budyń i cukier. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy zawiesinę budyniową i masę z cukierków. Gotujemy budyń. Studzimy.
Ucieramy masło dodając budyń miętowy.
Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Dajemy tężejącą galaretkę. Miksujemy.
Na biszkopt dajemy masę budyniową. Dajemy drugi biszkopt.
Dajemy masę śmietanową.
Potem dajemy biszkopty.
Dekorujemy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0