Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mazurska zupa rybna to aromatyczny, wyborny wywar z węgorzem, przyrządzany na Bulionie warzywnym WINIARY z podsmażaną marchewką, pietruszką, selerem oraz pomidorami i śmietaną. Mazurską zupę rybną podawaj gorącą, dobrze doprawioną i posypaną świeżą natką pietruszki.
Rybę pokrój w paski 2 cm, oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 4
5 min
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
10 min
Bulion rozpuść w 1/2 l gorącej wody, dodaj do niego warzywa i przyprawy, gotuj 10 minut.
Krok 6
10 min
Następnie dodaj rybę, pomidory i śmietanę. Zagotuj całość.
Krok 7
2 min
Gotową zupę rozlej na talerze, podaj posypaną natką pietruszki.
Krok 1
z
7
Warzywa oczyść i pokrój w paseczki.
Krok 2
z
7
Usuń skórę i ości z ryby.
Krok 3
z
7
Rybę pokrój w paski 2 cm, oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 4
z
7
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
z
7
Bulion rozpuść w 1/2 l gorącej wody, dodaj do niego warzywa i przyprawy, gotuj 10 minut.
Krok 6
z
7
Następnie dodaj rybę, pomidory i śmietanę. Zagotuj całość.
Krok 7
z
7
Gotową zupę rozlej na talerze, podaj posypaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0