Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mazurska zupa rybna

0
57min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  kostek
Bulion warzywny WINIARY
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
50  g
Seler
200  g
Węgorz
2  łyżek
Olej
2  łyżek
Mąka
2 
Pomidory
200  ml
Śmietana 18%
1 
Liść laurowy
3 
Ziele angielskie
1  łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.41 g
Węglowodany
9.28 g
Tłuszcze
19.24 g
Wartość energetyczna
252.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

57 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść i pokrój w paseczki.
Krok 2
10 min
Usuń skórę i ości z ryby.
Krok 3
10 min
Rybę pokrój w paski 2 cm, oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 4
5 min
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
10 min
Bulion rozpuść w 1/2 l gorącej wody, dodaj do niego warzywa i przyprawy, gotuj 10 minut.
Krok 6
10 min
Następnie dodaj rybę, pomidory i śmietanę. Zagotuj całość.
Krok 7
2 min
Gotową zupę rozlej na talerze, podaj posypaną natką pietruszki.
Mazurska zupa rybna

Krok 1 z 7

Warzywa oczyść i pokrój w paseczki.

Mazurska zupa rybna

Krok 2 z 7

Usuń skórę i ości z ryby.

Mazurska zupa rybna

Krok 3 z 7

Rybę pokrój w paski 2 cm, oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Mazurska zupa rybna

Krok 4 z 7

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.

Mazurska zupa rybna

Krok 5 z 7

Bulion rozpuść w 1/2 l gorącej wody, dodaj do niego warzywa i przyprawy, gotuj 10 minut.

Mazurska zupa rybna

Krok 6 z 7

Następnie dodaj rybę, pomidory i śmietanę. Zagotuj całość.

Mazurska zupa rybna

Krok 7 z 7

Gotową zupę rozlej na talerze, podaj posypaną natką pietruszki.

Mazurska zupa rybna to aromatyczny, wyborny wywar z węgorzem, przyrządzany na Bulionie warzywnym WINIARY z podsmażaną marchewką, pietruszką, selerem oraz pomidorami i śmietaną. Mazurską zupę rybną podawaj gorącą, dobrze doprawioną i posypaną świeżą natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika