Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Mazurska zupa rybna

Mazurska zupa rybna

(0)
57min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Bulion warzywny WINIARY
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
50  g
Seler
200  g
Węgorz
2  łyżek
Olej
2  łyżek
Mąka
2 
Pomidory
200  ml
Śmietana 18%
1 
Liść laurowy
3 
Ziele angielskie
1  łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.41 g
Węglowodany
9.28 g
Tłuszcze
19.24 g
Wartość energetyczna
252.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Mazurska zupa rybna to aromatyczny, wyborny wywar z węgorzem, przyrządzany na Bulionie warzywnym WINIARY z podsmażaną marchewką, pietruszką, selerem oraz pomidorami i śmietaną. Mazurską zupę rybną podawaj gorącą, dobrze doprawioną i posypaną świeżą natką pietruszki.
RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Jak obrać i przyrządzić krewetki?   Porady kulinarne i inspiracje

Przygotowanie

57 min
  • Krok 1

    10 min
    Warzywa oczyść i pokrój w paseczki.
  • Krok 2

    10 min
    Usuń skórę i ości z ryby.
  • Krok 3

    10 min
    Rybę pokrój w paski 2 cm, oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
  • Krok 4

    5 min
    Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 5

    10 min
    Bulion rozpuść w 1/2 l gorącej wody, dodaj do niego warzywa i przyprawy, gotuj 10 minut.
  • Krok 6

    10 min
    Następnie dodaj rybę, pomidory i śmietanę. Zagotuj całość.
  • Krok 7

    2 min
    Gotową zupę rozlej na talerze, podaj posypaną natką pietruszki.
Mazurska zupa rybna

Krok 1 z 7

Warzywa oczyść i pokrój w paseczki.

Mazurska zupa rybna

Krok 2 z 7

Usuń skórę i ości z ryby.

Mazurska zupa rybna

Krok 3 z 7

Rybę pokrój w paski 2 cm, oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Mazurska zupa rybna

Krok 4 z 7

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.

Mazurska zupa rybna

Krok 5 z 7

Bulion rozpuść w 1/2 l gorącej wody, dodaj do niego warzywa i przyprawy, gotuj 10 minut.

Mazurska zupa rybna

Krok 6 z 7

Następnie dodaj rybę, pomidory i śmietanę. Zagotuj całość.

Mazurska zupa rybna

Krok 7 z 7

Gotową zupę rozlej na talerze, podaj posypaną natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z rybą
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pożywna grochowa

    Pożywna grochowa

    41 min Łatwy
  • Karp po żydowsku

    Karp po żydowsku

    45 min Łatwy
  • Kaszubska zupa rybna

    Kaszubska zupa rybna

    1 godz 16 min Łatwy
  • Zupa rybna

    Zupa rybna

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu