Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym
Dodaj do CookBook

Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

(0)
1 godz 12 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest mohr
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Peklowana wieprzowina (np. szynka)
2  łyżek
Olej słonecznikowy
500  ml
Woda
2  łyżek
Sos pieczeniowy ciemny w słoiku WINIARY
150  g
Cebula biała
1.5  łyżek
Musztarda miodowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.2 g
Wartość energetyczna
721.1 kcal
Tłuszcze
73.2 g
Białko
9.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Czeka na Ciebie przepis na kasseler, czyli pieczeń wieprzową z dodatkiem sosu cebulowo-musztardowego. Kasseler to niemiecki przysmak przygotowywany z mięsa wieprzowego, głównie karkówki, schabu lub łopatki. Mięso jest peklowane – solone i podwędzane, a następnie wykorzystywane do przygotowania wielu dań lub przekąsek. Może być serwowane na zimno lub na ciepło – w zależności od tego, na co masz ochotę.


Kasseler – baza dania głównego

Kasseler dobrze smakuje zarówno na zimo, w formie przekąski lub na ciepło jako danie główne. Z peklowanej wieprzowiny przygotowuje się z proste, szybkie posiłki. Kawałek mięsa z sosem, ziemniakami lub kaszą i surówką świetnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny. Zaletą tego typu mięsa jest to, że pasuje do wielu różnych składników. My dziś proponujemy kasseler z sosem cebulowo-musztardowym. Gęsty, aromatyczny sos zrobisz z sosu pieczeniowego WINIARY – dzięki niemu czemu czas przygotowania posiłku jest krótki. To przepis, który świetnie sprawdzi się, gdy nie masz czasu na wielogodzinne gotowanie, a chcesz zaserwować swoim bliskim sycący, domowy obiad. Życzymy smacznego!

Przygotowanie

72 min
  • Krok 1

    3 min
    W głębokim garnku rozgrzej olej i obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron.
  • Krok 2

    61 min
    Do garnka wlej wodę (aby przykryła mięso). Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 60 minut. Po tym czasie wyjmij mięso i trzymaj w cieple.
  • Krok 3

    2 min
    Do wody po gotowaniu mięsa dodaj sos pieczeniowy WINIARY, doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 1 min.
  • Krok 4

    4 min
    Do sosu dodaj pokrojoną cebulę i musztardę miodową. Gotuj chwilę, aż cebula zmięknie, a sos będzie miał oczekiwaną przez Ciebie konsystencję.
  • Krok 5

    2 min
    Mięso pokrój w plastry i podawaj polane sosem. Gotowe danie serwuj z puree ziemniaczanym i gotowanymi lub pieczonymi warzywami, np. marchewką, brokułami i kalafiorem.
Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

Krok 1 z 5

W głębokim garnku rozgrzej olej i obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron.

Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

Krok 2 z 5

Do garnka wlej wodę (aby przykryła mięso). Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 60 minut. Po tym czasie wyjmij mięso i trzymaj w cieple.

Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

Krok 3 z 5

Do wody po gotowaniu mięsa dodaj sos pieczeniowy WINIARY, doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 1 min.

Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

Krok 4 z 5

Do sosu dodaj pokrojoną cebulę i musztardę miodową. Gotuj chwilę, aż cebula zmięknie, a sos będzie miał oczekiwaną przez Ciebie konsystencję.

Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

Krok 5 z 5

Mięso pokrój w plastry i podawaj polane sosem. Gotowe danie serwuj z puree ziemniaczanym i gotowanymi lub pieczonymi warzywami, np. marchewką, brokułami i kalafiorem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia niemiecka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu