Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki
Dodaj do CookBook

Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki

(0)
1 godz 27 min
Średni
Autorem przepisu jest Magdalena Kaczmarek
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Tofu
5 
Pomidorki koktajlowe
1 
Cukinia
3 
Czerwona cebula
1  opakowanie
Klopsiki warzywne Garden Gourmet
0.5 
Ananas
2 
Papryka czerwona
trochę
Przyprawa do grilla
2 
Bakłażan
1 
Ogórek
trochę
Natka pietruszki
9  łyżek
Dressing jogurtowy z aromatycznymi ziołami WINIARY
trochę
Pieprz czarny
trochę
Zioła prowansalskie
1  główka
Sałata rzymska
3  plastrów
Ananas
50  g
Truskawki
10 
Czarne oliwki
1 
Gruszki
1  łyżka
Pistacje
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
70.6 g
Wartość energetyczna
537 kcal
Tłuszcze
22.8 g
Białko
20.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

87 min
  • Krok 1

    10 min
    100 g tofu kroimy na plastry, połówkę ananasa oraz 1 paprykę kroimy na kawałki, cukinię - na plastry, z jednej cebulki odrywamy łuski. Na przemian na patyki do szaszłyków nakładamy tofu, ananasa, paprykę, cukinię, cebulę, klopsiki Garden Gourmet.
  • Krok 2

    10 min
    Szaszłyki smarujemy olejem, posypujemy przyprawą do grilla i wkładamy na ruszt.
  • Krok 3

    1 min
    Przed podaniem polewamy 2 łyżkami Dressingu Jogurtowego WINIARY.
  • Krok 4

    8 min
    Resztę klopsików grillujemy - wykorzystamy je do sałatki i bakłażana.
  • Krok 5

    30 min
    Bakłażany kroimy na pół (wzdłuż). Posypujemy solą i odstawiamy na 30 minut.
  • Krok 6

    10 min
    Po tym czasie sól zmywamy. Nacinamy w kratkę miąższ bakłażana, obficie smarujemy olejem i układamy na grillu. Pieczemy przez kilka lub kilkanaście minut.
  • Krok 7

    5 min
    W tym czasie kroimy w kostkę paprykę, cebulę, ogórka. Pomidorki kroimy na pół. Dodajemy posiekaną natkę, sól, pieprz, zioła.
  • Krok 8

    3 min
    Na zgrillowane bakłażany nakładamy 4 łyżki Dressingu WINIARY, potem pokrojone warzywa i część klopsików.
  • Krok 9 - sałatka

    10 min
    Na postrzępionej sałacie układamy zgrillowane plastry ananasa, resztę pokrojonego tofu, posiekaną cebulę, truskawki, oliwki, pozostałe klopsiki i gruszkę (wcześniej pokrojoną na ćwiartki i zgrillowaną). Posypuję pistacjami, polewam 3 łyżkami Dressingu WINIARY.
Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki

Krok 1 z 9

100 g tofu kroimy na plastry, połówkę ananasa oraz 1 paprykę kroimy na kawałki, cukinię - na plastry, z jednej cebulki odrywamy łuski. Na przemian na patyki do szaszłyków nakładamy tofu, ananasa, paprykę, cukinię, cebulę, klopsiki Garden Gourmet.

Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki

Krok 2 z 9

Szaszłyki smarujemy olejem, posypujemy przyprawą do grilla i wkładamy na ruszt.

Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki

Krok 3 z 9

Przed podaniem polewamy 2 łyżkami Dressingu Jogurtowego WINIARY.

Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki

Krok 4 z 9

Resztę klopsików grillujemy - wykorzystamy je do sałatki i bakłażana.

Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki

Krok 5 z 9

Bakłażany kroimy na pół (wzdłuż). Posypujemy solą i odstawiamy na 30 minut.

Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki

Krok 6 z 9

Po tym czasie sól zmywamy. Nacinamy w kratkę miąższ bakłażana, obficie smarujemy olejem i układamy na grillu. Pieczemy przez kilka lub kilkanaście minut.

Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki

Krok 7 z 9

W tym czasie kroimy w kostkę paprykę, cebulę, ogórka. Pomidorki kroimy na pół. Dodajemy posiekaną natkę, sól, pieprz, zioła.

Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki

Krok 8 z 9

Na zgrillowane bakłażany nakładamy 4 łyżki Dressingu WINIARY, potem pokrojone warzywa i część klopsików.

Grillove szaszłyki z ananasem i bakłażanowymi łódkami w towarzystwie sałatki

Krok 9 - sałatka z 9

Na postrzępionej sałacie układamy zgrillowane plastry ananasa, resztę pokrojonego tofu, posiekaną cebulę, truskawki, oliwki, pozostałe klopsiki i gruszkę (wcześniej pokrojoną na ćwiartki i zgrillowaną). Posypuję pistacjami, polewam 3 łyżkami Dressingu WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Grill
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu