
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Cebulaki drożdżowe

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
3 minKrok 3
10 minKrok 4
3 minKrok 5
10 minKrok 6
60 minKrok 7
5 minKrok 8
5 minKrok 9
5 minKrok 10
15 minKrok 1 z 10
Cebulę pokroić na wiórki i podsmażyć na łyżce oliwy razem z ząbkiem czosnku. Posolić, dodać zioła i odstawic do wystudzenia.
Krok 2 z 10
Drożdże zalać letnim mlekiem, dodać cukier i odrobinę mąki, zamieszać.
Krok 3 z 10
Odstawić na 10 min.
Krok 4 z 10
Do mąki dodać szczyptę soli, zioła i resztę czosnku z łyżką oliwy i drożdże z mlekiem.
Krok 5 z 10
Zagnieść gładkie ciasto odchodzące od ręki (jeśli za mokre dodać odrobinę mąki).
Krok 6 z 10
Koniecznie odstawić na godzinę, aby odpoczęło.
Krok 7 z 10
Po godzinie zagnieść lekko, uformować 4 płaskie placki.
Krok 8 z 10
Odstawić na 5 minut.
Krok 9 z 10
Po tym czasie nałożyć cebulkowy farsz, zostawiając wąski pasek ciasta na brzegach.
Krok 10 z 10
Brzegi można posmarować oliwą. posypać szczyptą kminku. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 15 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0