Sos o półpłynnej konsystencji, przygotowany na bazie esencjonalnego, wolno gotowanego wywaru wołowego, stworzony w oparciu o naturalne składniki takie jak cebulka, czosnek, listki laurowe, ziele angielskie. Dzięki niemu w kilka minut ugotujesz pyszny sos o zwartej, aksamitnej konsystencji, który doda smaku twoim codziennym daniom mięsnym takim jak pieczony lub duszony schab, karkówka, duszone polędwiczki czy roladki.
Zamknięty w szklanym słoiczku sos utrzymuje trwałość wyłącznie dzięki pasteryzacji, tradycyjnej metodzie utrwalania żywności. Jeden słoiczek sosu wystarcza na przygotowanie aż 14 porcji.
Składniki: baza sosu 51,2% (woda*, sól morska*, tłuszcz wołowy* 8,1%, aromaty, koncentrat pomidorowy* 5,9%, warzywa 4,9% (cebula*, czosnek*), ekstrakt drożdży, skrobia kukurydziana, sól, zagęszczony sok z cytryny*, przyprawy*, zagęszczony ekstrakt mięsa wołowego 0,2%), skrobia kukurydziana, woda*, cukier*.
Może zawierać: seler.
* Naturalne składniki.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 ml. | |
---|---|
Wartość energetyczna | 36 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 5,7 g |
W tym cukry | 2,1 g |
Błonnik | 0,1 g |
Białko | 0,4 g |
Sól | 1,3 g |
Andrzej