Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Co zrobić, żeby bigos nie wyszedł zbyt kwaśny?

Co zrobić, żeby bigos nie wyszedł zbyt kwaśny?

Niektórzy lubią bigos bardzo kwaśny, inni lubią bigos tylko przełamany kwaśnym smakiem. Co zrobić, aby dobrze wyważyć kwaśny smak tego dania?

Po pierwsze zacznij od przepłukania kapusty kiszonej w wodzie. Im więcej razy wypłuczesz kapustę, tym mniej kwaśne danie otrzymasz.

Po drugie, możesz połączyć kapustę kiszoną ze świeżą kapustą (w proporcji 2:1) i również otrzymasz bigos o zdecydowanie mniej kwaśnym smaku.

Jeśli w trakcie gotowania uznasz, że bigos jest jednak zbyt kwaśny, możesz dolać do niego wody, pogotować chwilę i odlać nadmiar wody.

Załóż konto i odbierz e-book

Zaloguj się i odbierz e-book

Zyskaj dostęp do Strefy GGrill. 
 

Odkryj nowe, niepublikowane nigdzie indziej przepisy.

Pobierz e-book.

I wrzuć coś pysznego na ruszt!

 

Zaloguj się

Polecane artykuły

Jaką kapustę dodać do bigosu
Jaką kapustę dodać do bigosu?
Co zrobić, żeby bigos był łatwiej strawny?
Co zrobić, żeby bigos był łatwiej strawny?
Co zrobić, gdy bigos wyjdzie za słony?
Co zrobić, gdy bigos wyjdzie za słony?
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu