Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Niektórzy lubią bigos bardzo kwaśny, inni lubią bigos tylko przełamany kwaśnym smakiem. Co zrobić, aby dobrze wyważyć kwaśny smak tego dania?

Po pierwsze zacznij od przepłukania kapusty kiszonej w wodzie. Im więcej razy wypłuczesz kapustę, tym mniej kwaśne danie otrzymasz.

Po drugie, możesz połączyć kapustę kiszoną ze świeżą kapustą (w proporcji 2:1) i również otrzymasz bigos o zdecydowanie mniej kwaśnym smaku.

Jeśli w trakcie gotowania uznasz, że bigos jest jednak zbyt kwaśny, możesz dolać do niego wody, pogotować chwilę i odlać nadmiar wody.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty