Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
W tej kwestii nie ma jedynej, właściwej odpowiedzi, ponieważ bigos jest daniem, które odzwierciedla wpływy tradycji rodzinnych i naleciałości regionalnych.

W niektórych regionach Polski bigos przyrządza się tylko na kapuście kiszonej, jednak zdecydowanie popularniejszy jest bigos mieszany, na który składa się zarówno kapusta kiszona, jak i świeża. Proporcja w mieszanym bigosie wynosi zazwyczaj 2:1 – kapusty kiszonej do świeżej.

Bigos możesz przygotować również ze świeżej, młodej kapusty – wtedy jego smak będzie zupełnie inny: słodki i bardzo delikatny. Polecamy wypróbować każdą wersję bigosu i wybrać tę, która będzie smakowała Ci najlepiej.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty