Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Czasami, mimo szczerych chęci, może się zdarzyć, że bigos wyjdzie zbyt słony. Może to być spowodowane zbyt dużą ilością dodanej soli, ale również smakiem i intensywnością dodanego mięsa.

Nie przejmuj się, takie rzeczy zdarzają się nawet najlepszym kucharzom – oczywiście od czasu do czasu.

Sprawdzonym sposobem, aby wyciągnąć sól z dania jest dodanie dwóch, trzech surowych ziemniaków i dolanie wody. Ziemniaki podczas gotowania wyciągną nadmiar soli. Dla zrównoważenia smaku możesz dodać garść wędzonych śliwek lub kilka pomidorów koktajlowych bez skórki.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty