Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sałatka z grillowanymi warzywami: cebula, cukinia z grilla i papryka z grilla

Przepisy na szaszłyki wieprzowe

Wieprzowina świetnie nadaje się na szaszłyki, szczególnie karkówka, szynka i łopatka. Z mielonego mięsa wieprzowego raz-dwa przygotujemy kulki, które od razu można nadziewać na patyczki i piec na ruszcie.

Przepisy 3

Szaszłyki z mielonego mięsa

Szaszłyki z mielonego mięsa

55 ze 100
45 min
Szaszłyki wieprzowe z piekarnika

Szaszłyki wieprzowe z piekarnika

35 ze 100
51 min Łatwy
Zawijane szaszłyki z karkówki

Zawijane szaszłyki z karkówki

65 ze 100
5 godz 50 min Łatwy

Wieprzowina świetnie nadaje się na szaszłyki, szczególnie karkówka, szynka i łopatka. Z mielonego mięsa wieprzowego raz-dwa przygotujemy kulki, które od razu można nadziewać na patyczki i piec na ruszcie. Natomiast mięso w kawałkach trzeba wcześniej zamarynować, najlepiej na wiele godzin – dzięki temu będzie kruche, soczyste i szybciej się upiecze. Szaszłyki wieprzowe są smaczne, apetyczne i kolorowe, bo można je komponować z dodatkiem rozmaitych warzyw (papryki, cukinii, cebuli, oliwek, plasterków blanszowanej marchewki…). Wieprzowe szaszłyki możesz przygotować na grillu węglowym lub elektrycznym i podawać z bukietem surówek lub sałatek z dodatkiem ryżu, frytek, grillowanych ziemniaków lub po prostu z bagietką.

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu