Żurek z grzybami WINIARY powstał poprzez wzbogacenie znanego i lubianego Żurku WINIARY o dodatek grzybów.Takie połączenie smaków nawiązuje do regionalnych tradycji kulinarnych, do których coraz chętniej powracamy. Życzymy smacznego.
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.
Mąka żytnia*, odtłuszczone mleko w proszku*, sól, suszone warzywa 4,4% (cebula*, czosnek*), aromaty, wędzony tłuszcz wieprzowy*, kwas (kwas cytrynowy), cukier*, suszone grzyby 1,2% (maślak*, borowik*, podgrzybek*), majeranek*, przyprawy*, aromat dymu wędzarniczego.
* Naturalne składniki
Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (250 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 23 kcal | 56 kcal | 3 % |
Białko | 0.7 g | 1.6 g | 3 % |
Węglowodany | 4.2 g | 10.5 g | 4 % |
w tym cukier | 0.8 g | 2.0 g | 2 % |
Tłuszcze | 0.3 g | 0.7 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.1 g | 0.2 g | 1 % |
Błonnik | 0.3 g | 0.7 g | - No Values |
Sól | 0.65 g | 1.6 g | 27 % |