Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Warsztaty kuchni indyjskiej ZWZ WINIARY

Warsztaty kuchni indyjskiej

Jakiś czas temu wybrałam się razem z siostrą na warsztaty kulinarne. Dosyć długo zastanawiałyśmy się nad tematem, który najbardziej nas interesował. Początkowo wybrałyśmy warsztaty o wypiekaniu pieczywa, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na kuchnię indyjską, którą moja siostra i jej mąż znają i uwielbiają, a dla mnie te klimaty kulinarne są zupełnie obce. Postanowiłam podjąć wyzwanie i poznać potrawy kuchni indyjskiej od kuchni!

Wchodząc do studia kulinarnego w Gdańsku poczułam intensywne i różnorodne zapachy. Przy stanowiskach czekały na nas przygotowane wcześniej przepisy, świeże zioła i cała masa aromatycznych i kolorowych przypraw. Każdy mógł wybrać przepis, który chciał przygotować pod czujnym okiem prowadzącego – kucharza pochodzącego z Indii.

Myślę, że nie będzie zaskoczeniem jeśli wyjawię Wam, że postanowiłam ugotować zupę. Moją siostrę i mnie czekało nieco pracy podczas krojenia warzyw i mięsa. Wszystkie składniki naszej zupy musiały zostać bardzo drobno pokrojone. Kiedy tylko uporałyśmy się z krojeniem miałyśmy czas na podglądanie prac innych, bo zupa gotowała się sama. Moje małe zaskoczenie to fakt, że nasz kucharz na koniec zupę doprawił… cukrem. Do tej pory myślałam, że to mój patent na pyszną pomidorową ☺️

Kuchnia indyjska jest niezwykle aromatyczna i bardzo ostra. Chyba inaczej odczuwam ostrość potraw, ale większość dań była dla mnie zdecydowanie za ostra. Ale sam warsztat bardzo mi się podobał i postanowiłam wykorzystać go w domu przygotowując indyjską zupę gulaszową z jagnięciną.

 

Autor: Agata

Polecane artykuły

Regionalna kuchnia Polska – przegląd i charakterystyka polskich regionów kulinarnych
Regionalna kuchnia Polska – przegląd i charakterystyka polskich regionów kulinarnych
3 pikantne smaki Kuchni Świata
3 pikantne smaki Kuchni Świata
Jak uratować przesolony rosół - czyli kulinarne triki
Jak uratować przesolony rosół - czyli kulinarne triki
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu