Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Warsztaty kuchni indyjskiej ZWZ WINIARY

Warsztaty kuchni indyjskiej

Jakiś czas temu wybrałam się razem z siostrą na warsztaty kulinarne. Dosyć długo zastanawiałyśmy się nad tematem, który najbardziej nas interesował. Początkowo wybrałyśmy warsztaty o wypiekaniu pieczywa, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na kuchnię indyjską, którą moja siostra i jej mąż znają i uwielbiają, a dla mnie te klimaty kulinarne są zupełnie obce. Postanowiłam podjąć wyzwanie i poznać potrawy kuchni indyjskiej od kuchni!

Wchodząc do studia kulinarnego w Gdańsku poczułam intensywne i różnorodne zapachy. Przy stanowiskach czekały na nas przygotowane wcześniej przepisy, świeże zioła i cała masa aromatycznych i kolorowych przypraw. Każdy mógł wybrać przepis, który chciał przygotować pod czujnym okiem prowadzącego – kucharza pochodzącego z Indii.

Myślę, że nie będzie zaskoczeniem jeśli wyjawię Wam, że postanowiłam ugotować zupę. Moją siostrę i mnie czekało nieco pracy podczas krojenia warzyw i mięsa. Wszystkie składniki naszej zupy musiały zostać bardzo drobno pokrojone. Kiedy tylko uporałyśmy się z krojeniem miałyśmy czas na podglądanie prac innych, bo zupa gotowała się sama. Moje małe zaskoczenie to fakt, że nasz kucharz na koniec zupę doprawił… cukrem. Do tej pory myślałam, że to mój patent na pyszną pomidorową ☺️

Kuchnia indyjska jest niezwykle aromatyczna i bardzo ostra. Chyba inaczej odczuwam ostrość potraw, ale większość dań była dla mnie zdecydowanie za ostra. Ale sam warsztat bardzo mi się podobał i postanowiłam wykorzystać go w domu przygotowując indyjską zupę gulaszową z jagnięciną.

 

Autor: Agata

Załóż konto i odbierz e-book

Zaloguj się i odbierz e-book

Zyskaj dostęp do Strefy GGrill. 
 

Odkryj nowe, niepublikowane nigdzie indziej przepisy.

Pobierz e-book.

I wrzuć coś pysznego na ruszt!

 

Zaloguj się

Polecane artykuły

przegląd i charakterystyka polskich regionów kulinarnych
Regionalna kuchnia Polska – przegląd i charakterystyka polskich regionów kulinarnych
3 pikantne smaki Kuchni Świata
3 pikantne smaki Kuchni Świata
1111_DSC_0467.png ZWZ WINIARY
Jak uratować przesolony rosół - czyli kulinarne triki
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu