Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poznaj tajemnice dobrego steku:

  • Stek wołowy należy wyjąć z lodówki minimum 30 min przed grillowaniem. Dzięki temu mięso będzie miało pokojową temperaturę i równomiernie się ugrilluje. Unikniesz tego, że stek po grillowaniu będzie ładnie zrumieniony z zewnątrz, a zimny i surowy w środku.
  • Steki należy położyć na mocno rozgrzanej patelni grillowej lub ruszcie. Następnie lekko posmarować olejem, aby nie przywierał do kratki.
  • Steki należy doprawiać solą tuż przed grillowaniem lub tuż przed jedzeniem.
  • Po grillowaniu stek należy odłożyć na kilka minut, aby odpoczął. To bardzo ważny etap i często pomijany. Dzięki temu soki w mięsie równomiernie się rozejdą a steki będą jędrne i soczyste.
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty