Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pyszne suszone pomidory możesz przygotować samodzielnie – susząc je w domowym piekarniku! Proces suszenia wcale nie jest skomplikowany, ale trwa dosyć długo (partia pomidorów powinna suszyć się w piekarniku ok. 6 godzin).

Podstawą udanych suszonych pomidorów jest jednak wybranie odpowiedniego do suszenia gatunku. Najlepiej sprawdzą się te, które zawierają mało soku i są przy tym aromatyczne i mięsiste. Dzięki takim właściwościom lepiej i krócej będą się suszyły w piekarniku.

Pomidory, które najlepiej nadają się do domowego suszenia, to podłużne odmiany, np. lima, rzymskie lub śliwkowe. 

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty