Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pomidory to jedne z niewielu warzyw, którym obróbka cieplna nie szkodzi.

Wręcz przeciwnie, wysoka temperatura powoduje zwiększone wydzielanie najcenniejszego w pomidorach składnika – likopenu. Ten naturalny przeciwutleniacz jest łatwo rozpuszczalny w tłuszczach, dlatego najlepszym towarzyszem pomidorów będzie oliwa z oliwek.

Pomidory można piec, smażyć, dusić (np. ratatouille), kisić albo suszyć. Za to na ciepło (i na szybko) bardzo smaczne są pomidory malinowe duszone przez chwilę w białym winie, z dodatkiem świeżego makaronu ugotowanego al dente. Do tego trochę masła, świeża bazylia i parmezan. Pycha!

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty