Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jak zrobić perfekcyjne mielone?

Jak zrobić perfekcyjne mielone – odpowiednie mięso, dodatki i przyprawy?

Jakie mięso wybrać?

Najlepsze kotlety mielone przygotujesz z cielęciny, ale te z szynki wieprzowej też mogą być pyszne.

O czym warto pamiętać? 

Ważne, by samodzielnie zmielić mięso. Aby kotlety były miękkie i puszyste, dodaj do mięsa namoczoną w mleku bułkę. Następnie cebula – przesmażona na maśle czy surowa, drobno posiekana? Wypróbuj oba sposoby i wybierz ten, który bardziej ci odpowiada! My wybieramy mielone z cebulką podsmażoną na maśle. Na koniec przyprawy. Do perfekcyjnych mielonych wystarczą ci sól i pieprz, chociaż niektórzy dodają jeszcze suszony majeranek.

Załóż konto i odbierz e-book

Zaloguj się i odbierz e-book

Zyskaj dostęp do Strefy GGrill. 
 

Odkryj nowe, niepublikowane nigdzie indziej przepisy.

Pobierz e-book.

I wrzuć coś pysznego na ruszt!

 

Zaloguj się

Polecane artykuły

Mielone
Mielone na 7 sposobów
Czym zastąpić bułkę tartą i jajka w kotletach
Czym zastąpić bułkę tartą i jajka w kotletach mielonych?
Co zrobić, aby kotlety mielone nie były zbyt twarde
Co zrobić, aby kotlety mielone nie były zbyt twarde?
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu