Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

W trakcie gotowania fasolki po bretońsku okazuje się, że danie jest za rzadkie? Bez obaw – wszystko jest do uratowania.

Najpopularniejszy zagęstnik do potraw, w tym do fasolki po bretońsku, to zasmażka, czyli tłuszcz (najczęściej masło) podsmażony wraz z mąką.

Do zasmażki możesz wykorzystać mąkę pszenną, która zawiera gluten, jak i mąką bezglutenową, np. kukurydzianą lub z tapioki. Jeśli chcesz zrezygnować z mąki, jako zagęstnik potrawy, możesz wykorzystać np. koncentrat pomidorowy lub dodać odrobinę zmiksowanej, uprzednio ugotowanej fasoli.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty