Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Białą kiełbasę można podawać na wiele sposobów. Bez względu na przepis, jaki wybierzesz powinna być ona miękka, soczysta i oczywiście nie powinna pękać podczas gotowania. 

Jak tego dokonać? Podajemy kilka sprawdzonych sposobów!

  1. Gotuj kiełbasę w odkrytym garnku, na małym ogniu. Dzięki temu nie pozwolisz na gwałtowne wrzenie wody, ponieważ właśnie ten proces jest najczęściej przyczyną pękania kiełbasy.
  2. Gotowanie kiełbasy powinno przypominać parzenie. Przed rozpoczęciem tego procesu dobrze jest nakłuć ją w kilku miejscach – zapobiegnie to pęknięciu kiełbasy pod wpływem zgromadzonych soków lub rozgrzanego tłuszczu.
  3. Kiełbasę należy parzyć około 20-30 minut od zagotowania wody. Po 20 minutach sprawdź, (na przykład widelcem) czy kiełbasa jest już miękka. Jeśli tak – kiełbasa jest już gotowa. Wyjmij ją z wody!
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty