Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brukselkę przed zamrożeniem dokładnie umyj, a następnie zblanszuj. Blanszowanie polega na krótkim obgotowaniu warzyw. Proces ten nie powinien trwać dłużej niż 1-2 minuty.

Zaraz po upływie pożądanego czasu przełóż brukselkę do naczynia z zimną wodą, możesz dorzucić również kilka kostek lodu.

Gdy brukselki zahartują się, osusz je, ułóż je na tacce i wsadź do zamrażalnika – dzięki temu unikniesz zamrożenia warzyw w jedną bryłę. Zamrożone brukselki wyciągnij z zamrażalnika i poporcjuj do woreczków strunowych.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty