Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jeśli przyrządzasz klasyczny strogonow wołowy z polędwicy, to mięso przyrządź w dwóch etapach.

Pokrojoną w paski polędwicę obsmaż przez chwilę na oleju, ale tylko do momentu, w którym delikatnie zmieni kolor na brązowo-szary, a pory w mięsie zamkną się.

Następnie przełóż polędwicę do większego garnka i duś razem z warzywami i bulionem ok. 30 minut. Jeśli używasz innej części wołowiny, to długość duszenia mięsa zwiększ nawet do 2 godzin, ponieważ wołowina musi stać się miękka.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty