Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Podstawą większości chłodników jest baza nabiałowa: kefir, zsiadłe mleko lub maślanka.

Przygotowanie zupy z surowych warzyw lub owoców nie powoduje ryzyka zwarzenia się nabiału, ponieważ składniki są zimne i białko nie ma możliwości ścięcia się. Problem ze zwarzonym chłodnikiem może wystąpić wtedy, gdy przygotowujesz zupę z gotowanych, ciepłych składników (np. z buraków lub botwinki).

Pamiętaj zatem, aby ostudzić warzywa przed dodaniem ich do nabiału. Cały chłodnik powinien postać w lodówce przynajmniej godzinę, aby składniki dobrze się połączyły i smakowały jeszcze lepiej!

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty