Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nie ma Wielkanocy bez jajek, a najlepiej – jajek faszerowanych! Zebraliśmy 8 najciekawszych przepisów na te pyszne i proste przekąski, a teraz do Ciebie należy decyzja: jak przygotować jajka faszerowane na Twoją Wielkanoc?

1. Jajka z rzeżuchą i szynką

Kolorowym akcentem w przepisie na jajka faszerowane na Wielkanoc jest rzeżucha. Te drobne kiełki i listki nie tylko wyglądają apetycznie, ale też mają charakterystyczny, lekko ostry smak, który idealnie połączy się z szynką i aksamitną konsystencją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.

2. Jajka faszerowane pieczarkami

Spróbuj też przepisu na jajka faszerowane, w których główne skrzypce grają aromatyczne pieczarki podsmażone na maśle z cebulką, a wtórują im nasz Majonez Dekoracyjny WINIARY i chrupiące kiełki rzodkiewki.

3. Jajka faszerowane szynką ze szczypiorkiem

Radośnie zielony szczypiorek sprawdzi się też w innej wersji, a mianowicie w jajkach faszerowanych szynką. Aby przygotować farsz wymieszaj szynkę, szczypiorek i ugotowane żółtka jajek z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

4. Jajka faszerowane łososiem

Drobna cebulka posiekana razem ze szczypiorkiem, podkreśla smak wędzonego łososia, a całość dopełnia Sos Tatarski WINIARY i duża łyżka siekanego koperku i oliwek.

5. Jajka faszerowane tuńczykiem

Nie tylko łosoś dobrze czuje się na wielkanocnym stole. Również z pomocą tuńczyka można przygotować przepyszne jajka faszerowane. Wystarczy rozdrobnionego tuńczyka utrzeć z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, chrzanem oraz ugotowanymi żółtkami jajek, aby stworzyć kuszącą przystawkę lub element śniadania wielkanocnego.

6. Wiosenne jajka faszerowane

Wielkanoc to świetna okazja do świętowania wiosny, a wraz z nią – całego bogactwa świeżych warzyw. Dlatego na śniadanie wielkanocne przygotuj wiosenne jajka faszerowane orzeźwiającym ogórkiem, chrupiącą rzodkiewką i zielonym szczypiorkiem, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.

7. Jajka faszerowane… w skorupkach

Szukając ciekawych pomysłów na jajka faszerowane, warto też przyjrzeć się mniej typowym propozycjom Takim są właśnie jajka faszerowane, podsmażane i podawane we własnych skorupkach. Wystarczy posiekać drobno jajka wyjęte z ostrożnie przeciętych skorupek, wymieszać je z przyprawami, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i koperkiem, a potem wypełnić ponownie skorupki i zasmażyć je w bułce tartej.

8. Proste roladki z jajek w szynce

Na długiej liście faszerowanych jajek, przyda się też chwila odmiany, czyli jajka jako farsz. Przepis na jajka w szynce jest wyjątkowo prosty – ugotuj jajka, pokrój kiszone ogórki i zawiń je w ciasne ruloniki z ulubionej szynki lub polędwicy. Najlepiej smakują podane z delikatnie ostrym i ziołowym sosem zrobionym z jogurtu, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, chrzanu i siekanej pietruszki.
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty