Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!

5 cech idealnego sosu pieczeniowego

Wyobrażasz sobie ten smak i aromat? Ten głęboki kolor i aksamitną konsystencję? Odkryj nasz przepis na idealny sos pieczeniowy!

1. Intensywny aromat i esencjonalny smak

Idealny sos podkreśla walory pieczonego mięsa. Łączy w sobie także smaki zeszklonej cebuli, podsmażonej mąki, przypraw i ziół, tworząc perfekcyjnie zbalansowaną kompozycję.
Zobacz przepis
Załóż konto i odbierz e-book

Zaloguj się i odbierz e-book

Zyskaj dostęp do Strefy GGrill. 
 

Odkryj nowe, niepublikowane nigdzie indziej przepisy.

Pobierz e-book.

I wrzuć coś pysznego na ruszt!

 

Zaloguj się

2. Piękny, głęboki kolor

Którego użycza sosowi odpowiednio zrumienione mięso. Podsmażone na złoty kolor kacze udko? Ciemniejsza obwódka pieczeni? Stąd bierze się ciemnozłoty kolor idealnego sosu pieczeniowego.
Zobacz przepis

3. Właściwa gęstość

Idealny sos nie ma zbyt gęstej konsystencji. Jego gęstość bierze się jedynie z odparowanego wywaru i pozostałości mąki użytej do oprószenia mięsa przed smażeniem. Pamiętaj! Wykwintna pieczeń, np. wołowina po burgundzku wymaga niemal aksamitnego sosu, dlatego sos powstały w trakcie duszenia mięsa należy dodatkowo przetrzeć przez sito lub zagęścić jego konsystencję z Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary.
Zobacz przepis

4. Niejednorodna konsystencja

Perfekcyjny sos nie zawsze jest idealnie gładki. Można w nim wyczuć kawałki podsmażonej cebuli, drobinki duszonego mięsa, przyprawy. To sprawia, że smak sosu jest naprawdę wyjątkowy.
Zobacz przepis

5. Odrobina tłuszczu z mięsa

Perfekcyjny sos zawiera minimalną warstwę tłuszczu na powierzchni, która powstała podczas gotowania mięsa. Jak przygotować taki idealny sos pieczeniowy? Sięgnij po nowość od Winiary - Esencjonalny Sos Pieczeniowy. Z jego pomocą Twój sos uzyska właściwą gęstość, głęboki kolor i wyrazisty smak - będzie po prostu idealny.
Zobacz przepis

Polecane artykuły

5 sposobów wykorzystania Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego
5 sposobów wykorzystania Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego
5 najczęściej popełnianych błędów podczas przygotowywania sosu pieczeniowego
5 najczęściej popełnianych błędów podczas przygotowywania sosu pieczeniowego
5 dań, w których nie może zabraknąć sosu pieczeniowego
5 dań, w których nie może zabraknąć sosu pieczeniowego
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu