Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Wyobrażasz sobie ten smak i aromat? Ten głęboki kolor i aksamitną konsystencję? Odkryj nasz przepis na idealny sos pieczeniowy!

1. Intensywny aromat i esencjonalny smak

Idealny sos podkreśla walory pieczonego mięsa. Łączy w sobie także smaki zeszklonej cebuli, podsmażonej mąki, przypraw i ziół, tworząc perfekcyjnie zbalansowaną kompozycję.

2. Piękny, głęboki kolor

Którego użycza sosowi odpowiednio zrumienione mięso. Podsmażone na złoty kolor kacze udko? Ciemniejsza obwódka pieczeni? Stąd bierze się ciemnozłoty kolor idealnego sosu pieczeniowego.

3. Właściwa gęstość

Idealny sos nie ma zbyt gęstej konsystencji. Jego gęstość bierze się jedynie z odparowanego wywaru i pozostałości mąki użytej do oprószenia mięsa przed smażeniem. Pamiętaj! Wykwintna pieczeń, np. wołowina po burgundzku wymaga niemal aksamitnego sosu, dlatego sos powstały w trakcie duszenia mięsa należy dodatkowo przetrzeć przez sito lub zagęścić jego konsystencję z Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary.

4. Niejednorodna konsystencja

Perfekcyjny sos nie zawsze jest idealnie gładki. Można w nim wyczuć kawałki podsmażonej cebuli, drobinki duszonego mięsa, przyprawy. To sprawia, że smak sosu jest naprawdę wyjątkowy.

5. Odrobina tłuszczu z mięsa

Perfekcyjny sos zawiera minimalną warstwę tłuszczu na powierzchni, która powstała podczas gotowania mięsa. Jak przygotować taki idealny sos pieczeniowy? Sięgnij po nowość od Winiary - Esencjonalny Sos Pieczeniowy. Z jego pomocą Twój sos uzyska właściwą gęstość, głęboki kolor i wyrazisty smak - będzie po prostu idealny.
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty