Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

5 cech idealnego sosu pieczeniowego

Wyobrażasz sobie ten smak i aromat? Ten głęboki kolor i aksamitną konsystencję? Odkryj nasz przepis na idealny sos pieczeniowy!

1. Intensywny aromat i esencjonalny smak

Idealny sos podkreśla walory pieczonego mięsa. Łączy w sobie także smaki zeszklonej cebuli, podsmażonej mąki, przypraw i ziół, tworząc perfekcyjnie zbalansowaną kompozycję.
Zobacz przepis

2. Piękny, głęboki kolor

Którego użycza sosowi odpowiednio zrumienione mięso. Podsmażone na złoty kolor kacze udko? Ciemniejsza obwódka pieczeni? Stąd bierze się ciemnozłoty kolor idealnego sosu pieczeniowego.
Zobacz przepis

3. Właściwa gęstość

Idealny sos nie ma zbyt gęstej konsystencji. Jego gęstość bierze się jedynie z odparowanego wywaru i pozostałości mąki użytej do oprószenia mięsa przed smażeniem. Pamiętaj! Wykwintna pieczeń, np. wołowina po burgundzku wymaga niemal aksamitnego sosu, dlatego sos powstały w trakcie duszenia mięsa należy dodatkowo przetrzeć przez sito lub zagęścić jego konsystencję z Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary.
Zobacz artykuł

4. Niejednorodna konsystencja

Perfekcyjny sos nie zawsze jest idealnie gładki. Można w nim wyczuć kawałki podsmażonej cebuli, drobinki duszonego mięsa, przyprawy. To sprawia, że smak sosu jest naprawdę wyjątkowy.
Zobacz artykuł

5. Odrobina tłuszczu z mięsa

Perfekcyjny sos zawiera minimalną warstwę tłuszczu na powierzchni, która powstała podczas gotowania mięsa. Jak przygotować taki idealny sos pieczeniowy? Sięgnij po nowość od Winiary - Esencjonalny Sos Pieczeniowy. Z jego pomocą Twój sos uzyska właściwą gęstość, głęboki kolor i wyrazisty smak - będzie po prostu idealny.
Zobacz artykuł

Polecane artykuły

5 sposobów wykorzystania Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego
5 najczęściej popełnianych błędów podczas przygotowywania sosu pieczeniowego
5 dań, w których nie może zabraknąć sosu pieczeniowego
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu