Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

5 dań, w których nie może zabraknąć sosu pieczeniowego

Wyobrażacie sobie soczystą pieczeń lub aromatyczną roladę bez dodatku sosu pieczeniowego? My nie! Dlatego podajemy przepisy na dania, które z Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary zawsze będą udane.

1. Pulpety pieczeniowe z cebulką

Podsmażone pulpety wołowo-wieprzowe nabiorą jeszcze więcej smaku i aromatu, gdy podgotujemy je w sosie pieczeniowym. Duszone przez chwilę będą odpowiednio miękkie i soczyste. Wyraźny smak mięsa przełamie odrobina słodyczy z przysmażonej cebuli. To prosta i smaczna propozycja - może na Twój obiad?
Zobacz przepis

2. Wołowe zrazy z ziołami i słodkim farszem

Wołowe mięso kryje delikatnie słodki farsz z marchewki, wędzonych śliwek i musztardy. Jak sprawić, aby wołowina była miękka i krucha? Podsmażone roladki wystarczy jedynie przełożyć do naczynia, podlać Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary i dusić w tym aromatycznym bulionie. Prawie czujemy ten bukiet zapachów i smaków!
Zobacz przepis

3. Karkówka z gorczycą

Taka karkówka potrzebuje porządnej marynaty. Natrzyj mięso mieszanką musztardy, przypraw, ziół i.... sosu pieczeniowego! Dzięki temu karkówka po upieczeniu nabierze odpowiedniej kruchości, smaku i aromatu. Do naczynia, w którym będzie się piekło mięso, dodajemy Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Winiary i podlewamy odrobiną wody - danie zachowa soczystość i zyska głębszy smak. Po prostu pysznie!
Zobacz przepis

4. Bitki wieprzowe w sosie własnym

Wyobraź sobie kawałki łopatki wieprzowej lekko oprószone mąką, przyprawami i podsmażone na patelni. Jak sprawić, by były bardziej soczyste, aromatyczne i pełne smaku? Dodać do nich zeszkloną cebulę, czosnek i podlać przygotowanym wcześniej Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary. Palce lizać!
Zobacz przepis

5. Rolada ze schabu z kaszą gryczaną i grzybami

Miękki i aromatyczny schab to kulinarne wyzwanie. Mamy na niego sposób! Oprósz mięso prostą mieszanką przypraw (w tym także Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary) i nadziej przygotowanym farszem z kaszy i grzybów. Po wstępnym podpieczeniu, gotuj dalej w naturalnym sosie, który wytrącił się z rolady. Kilka łyżek naszego sosu pieczeniowego dodatkowo podkreśli charakter dania. Tak lubimy!
Zobacz przepis

Polecane artykuły

5 sposobów wykorzystania Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego
5 sposobów wykorzystania Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego
5 najczęściej popełnianych błędów podczas przygotowywania sosu pieczeniowego
5 najczęściej popełnianych błędów podczas przygotowywania sosu pieczeniowego
4 przepisy na dania z sosem pieczeniowym, które Cię zaskoczą!
4 przepisy na dania z sosem pieczeniowym, które Cię zaskoczą!
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu