Prawdziwy świąteczny stół powinien uginać się od pysznych dań z rybami ! A że upodobań jest zwykle tyle, co domowników, przygotowaliśmy zestawienie najlepszych przepisów na ryby idealne na Święta, żeby każdy mógł wybrać coś dla siebie.
1. Ryba po grecku
Najlepszy przepis na rybę grecką to taki, który docenią wszyscy Twoi najbliżsi – a idealną okazją do jej podania są święta. Dzięki kolorowym warzywom oraz świeżym ziołom, z którymi możesz podać rybę po grecku, wigilijna potrawa doskonale uzupełni świąteczne menu.
Czym jeszcze możesz przekonać dzieci do jedzenia ryb przy wigilijnym stole? Na przykład paluszkami rybnymi z karpia! Wystarczy, że pokroisz na kawałki filety i wykorzystasz Pomysł na… karpia w cytrynowej panierce , żeby wszyscy zajadali się ze smakiem i pytali o przepis.
Delikatna ryba podkreślona aromatycznym sosem na bazie śmietany i koperku to wyśmienity i prosty sposób na przygotowanie potrawy, którą uwielbiają mali i duzi. Wybierz ulubioną rybę, skorzystaj ze sprawdzonego Pomysłu na… Winiary i zapiecz w piekarniku.
Wszyscy uwielbiają smak ciągnącego się, roztopionego sera. Dlaczego więc nie wykorzystać go również na Święta? Pomysł na rybę pod serową pierzynką podbije serca i podniebienia dzieci, a i dorośli z pewnością go polubią.
Przepis na karpia po żydowsku gości w polskich domach już od dawna i ma wielu zwolenników. I nic dziwnego, bo pyszny smak ryby duszonej w piwie z rodzynkami i zapach tłuczonych goździków to coś, co na długo zapada w pamięć.
Bardzo prosty i szybki wigilijny przepis do przygotowania. Wystarczy tylko podsmażyć pieczarki, dodać do sosu i polać nim usmażoną rybę. Smak dania idealnie podkreśla Sos grzybowy Na Każdy Dzień WINIARY . Karp z pieczarkami to doskonały sposób na podanie ryby na wigilijnym stole.
Oryginalne danie z karpia, którym możemy zabłysnąć nie tylko przy bożonarodzeniowym stole: domowe pierogi z farszem z karpia, podawane z wybornym sosem ze śmietanki i Rosołu drobiowego WINIARY , z musztardą, korniszonkami i siekanym koperkiem. Możesz je podać także polane masełkiem do barszczu czerwonego na Twoim świątecznym stole.
Karp w galarecie to jedna z najprostszych, a jednocześnie najbardziej lubianych potraw wigilijnych. Delikatne kawałki ryby zanurzone w galarecie z warzywami i rodzynkami, goszczą niemal na każdym stole.
Przepis na smażonego łososia można wykorzystać nie tylko na Święta. Jego sekretem jest prosta marynata z cytryny, pieprzu i oleju, a także koperku, który znajdzie swoje miejsce również w aromatycznym sosie.
Co wyjdzie z połączenia piwa, pierników i karpia? Najbardziej aromatyczna ryba, jaką kiedykolwiek jedliście podczas świąt! Sos pełen jałowca, rodzynek i piernikowego posmaku zdobędzie serca nawet największych rybnych sceptyków.
Połączenie ryby z piernikiem i wytrawnym czerwonym winem daje niesamowite wrażenia smakowe. Jeśli szukasz oryginalnego sposobu na podanie świątecznej ryby, wypróbuj przepis na to danie z sosem piernikowym. Zobaczysz, że zasmakuje Tobie i Twojej rodzinie.
To kolejna wariacja na temat karpia inspirowana kuchnią żydowską. Tradycyjne danie wzbogacone smakiem migdałów i słodkich rodzynek powinno zasmakować wszystkim, których zaprosisz na wigilijną ucztę.
Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.