12 przepisów na jesienne zupy na rozgrzewkę

Gdy za oknem coraz chłodniej, sięgnij po przepisy na sprawdzone i rozgrzewające zupy! Wykorzystaj sezon na warzywa strączkowe, grzyby i dynie, dopraw garścią aromatycznych przypraw lub ziół i ciesz się wyjątkowymi smakami i kolorami jesieni!

1. Zupa borowikowa z klopsikami

Leśnych grzybów nigdy dość! Dlatego na obiad przygotuj wyjątkowo aromatyczną zupę na bazie Zupy Borowikowej Jak u Mamy WINIARY z prostymi klopsikami z mięsa drobiowego. Spróbuj naszej borowikowej, a sięgniesz po dokładkę! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

1.	Zupa borowikowa z klopsikami
2. Zupa meksykańska

Klopsiki – tym razem wołowe – doskonale sprawdzą się też w przyjemnie pikantnej i wyjątkowo sycącej zupie meksykańskiej. Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym WINIARY dodaje zupie aromatu, a fasola i mięso sprawiają, że zupa nadaje się świetnie na jednodaniowy obiad. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

2.	Zupa meksykańska
3. Zupa fasolowa z kiełbasą i przecierem pomidorowym

Sycąca fasola to także główny składnik przepisu z wykorzystaniem Zupy fasolowej Nasza Specjalność WINIARY, która nadaje wyjątkowego smaku, ale nie tylko! Dodatek kiełbasy, boczku i sporej ilości przecieru pomidorowego sprawia, że ten przepis na fasolówkę pokocha każdy. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

3.	Zupa fasolowa z kiełbasą i przecierem pomidorowym
4. Zupa gulaszowa

Bez pomidorów nie obejdzie się też wyjątkowa zupa gulaszowa na niezawodnym Rosole drobiowym WINIARY . Sprawdź jak połączenie wołowiny i warzyw może zmienić się w sycący, jednodaniowy obiad dla całej rodziny! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

4.	Zupa gulaszowa
5. Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

Szukasz przepisu na bardziej wykwintną zupę? Sprawdź jak wyjątkowo aromatyczna Zupa Borowikowa Jak u Mamy WINIARY , łączy się z tradycyjną, francuską zupą cebulową! Zapieczona pod ciastem francuskim wygląda i smakuje wyśmienicie. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

5.	Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego
6. Zupa krem z dyni

Pięknie wygląda też królowa jesiennych zup – dyniowa. Szczególnie gdy przygotujesz ją na esencjonalnym Rosole wołowym WINIARY , i zmiksujesz na gładki krem ze śmietanką i imbirem. Nie zapomnij ozdobić talerzy pestkami dyni! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

6.	Zupa krem z dyni
7. Zupa grochowa z karkówką i kiełbasą

Tradycyjny przepis na jesienną zupę to też grochówka. Koniecznie wypróbuj jej nowej wersji na sprawdzonej Zupie grochowej Nasza Specjalność WINIARY , z dużą ilością podsmażanej karkówki, kiełbasy oraz… z imbirem i sosem sojowym! Klasyczna zupa w nowej odsłonie, to jest to! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

7.	Zupa grochowa z karkówką i kiełbasą
8. Jesienna zupa grzybowa

Nawet tradycyjna grzybowa może zyskać nowy wymiar, gdy przygotujesz ją na niezawodnej i pysznej bazie z Zupy grzybowej Nasza Specjalność WINIARY i z dodatkiem kapusty włoskiej! Dzięki niej zupa jest jeszcze delikatniejsza i bardziej sycąca. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

8.	Jesienna zupa grzybowa
9. Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Z leśnych grzybów możesz też przygotować wyjątkowe wegetariańskie flaczki! Przepis jest bardzo prosty i najwięcej czasu zajmuje w nim namaczanie suszonych grzybów. A potem już szybko – hop, na patelnię, a potem do Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY, , który sprawi, że flaczki będą BARDZO grzybowe i gotowe! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

9.	Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków
10. Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

A co gdy zabraknie leśnych grzybów? Z powodzeniem zastąpią je pieczarki! Przygotuj aksamitną zupę pieczarkową na bazie z Rosołu wołowego WINIARY, , podaj z razowymi grzankami i parmezanem, a twoi goście wyjdą zaskoczeni intensywnym smakiem i najedzeni. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

10.	Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami
11. Zupa krem z pieczonego kalafiora i ciecierzycy

Kremowa zupa kalafiorowa również może być zaskakująca – i nadal wyjątkowo sycąca! Jej sekret to niezawodny Bulion warzywny WINIARY, i to, że kalafior jest najpierw pieczony, dzięki czemu zyskuje nowego aromatu. Całość zagęszcza ciecierzyca, a smak podkreśla ostra papryka. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

11.	Zupa krem z pieczonego kalafiora i ciecierzycy
12. Krem z buraka z kozim serem

Pieczenie pomaga wydobyć smak także z buraków! Dlatego koniecznie sprawdź nasz przepis na krem z pieczonych buraków, którego esencjonalną bazę stanowi Bulion warzywny WINIARY, a smaku dodaje tymianek. Aby było jeszcze ciekawiej, krem podaj z kozim serem i pestkami dyni. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

12.	Krem z buraka z kozim serem