1

2

Przepisy

Żurek razowy Jak u Mamy WINIARY

5/5

Kalorie 22 kcal / 1 porcję

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 22 kcal 54 kcal 3%
Białko 0,9 g 2,3 g 5%
Węglowodany 3,6 g 9,0 g 3%
w tym cukier 0,9 g 2,3 g 3%
Tłuszcze 0,3 g 0,8 g 1%
w tym nasycone 0,1 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,4 g 1,0 g -
Sól 0,78 g 1,7 g 28%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Podstawą naszego Żurku razowego Jak u mamy jest razowa mąka żytnia, cebula, czosnek i majeranek. Wszystkie te składniki pochodzą z Polski. Żurek razowy pomoże Ci przygotować Twoją pyszną wielkanocną zupę, ale doskonale sprawdzi się także, jako pożywny, rozgrzewający posiłek na co dzień. Dla lepszego efektu podaj go w chlebku!

Sposób przygotowania

  1. Żurek razowy Jak u Mamy WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.

  2. Żurek razowy Jak u Mamy WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: