1

2

Przepisy

Sos Carbonara Italia WINIARY

3/5

Kalorie 86 kcal / 1 porcję

Porcje 3

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (83 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 86 kcal 72 kcal 4%
Białko 3,2 g 2,7 g 5%
Węglowodany 6,5 g 5,4 g 2%
w tym cukier 2,0 g 1,7 g 2%
Tłuszcze 5,2 g 4,3 g 6%
w tym nasycone 2,9 g 2,4 g 12%
Błonnik 0,2 g 0,1 g -
Sól 1,1 g 0,92 g 15%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

W północnych Włoszech, gdzie wśród wysokich gór połyskują czyste jeziora - wytwarzany jest oryginalny włoski ser - parmezan. Jego intensywny smak i aromat to sekret pysznych włoskich przepisów na sosy do makaronów.

Carbonara to kremowy, sycący włoski sos do makaronu. Znajdziesz w nim boczek, żółtko i parmezan. Uwielbiany jest zarówno przez mężczyzn, kobiety jak i dzieci. Z sosem Winiary Italia Carbonara przygotujesz pyszny rodzinny obiad we włoskim stylu.

Sposób przygotowania

  1. Sos Carbonara Italia WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody i 50 ml śmietany 12%.

  2. Sos Carbonara Italia WINIARY

    Pozostaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty często mieszając.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: