1

2

Przepisy

Krajanka buraczkowa WINIARY

4/5

Kalorie 34 kcal / 1 porcję

Porcje 10

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu w 1 porcji (282 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 34 kcal 95 kcal 5%
Białko 1,3 g 3,7 g 7%
Węglowodany 4,0 g 11,3 g 4%
w tym cukier 0,6 g 1,7 g 2%
Tłuszcze 1,3 g 3,7 g 5%
w tym nasycone 0,3 g 0,8 g 4%
Błonnik 0,3 g 0,8 g -
Sól 0,25 g 0,70 g 12%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Naszą jedyną tajemnicą jest receptura. Krajanki przygotowaliśmy dla Ciebie, żeby ułatwić gotowanie Twojej zupy. Wybraliśmy najlepszej jakości warzywa zebrane w sezonie, zioła i przyprawy. Połączyliśmy wszystkie składniki w najlepszych proporcjach zamykając w opakowaniu.

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. Krajanka buraczkowa WINIARY

    Ziemniaki pokrój w kostkę.

  2. Krajanka buraczkowa WINIARY

    Do garnka wlej 2 litry bulionu mięsnego bez soli i przypraw, dodaj ziemniaki. Gotuj do miękkości około 10 minut. Dodaj zawartość opakowania. Gotuj razem przez 2-3 minuty i zestaw z ognia.

  3. Krajanka buraczkowa WINIARY

    Śmietanę połącz z 100 ml gorącej zupy, wymieszaj i wlej do garnka.

  4. Do zupy możesz dodać marchewkę, kapustę lub fasolkę z puszki.

Recenzje produktu

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

  • Joanna
    Polecam, wyszła dobrze doprawiona zupa, trzeba tylko pamiętać, żeby nie osolić wywaru warzywno- mięsnego (bulionu). Po dodaniu fasoli nadaje się również do barszczu ukraińskiego.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: