Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dynie, których skórka jest jadalna to m.in.:

  • hokkaido,
  • piżmowa,
  • kabocha,
  • delicata,
  • mandaryn.

Dynie, których nie trzeba obierać świetnie sprawdzą się do potraw gotowanych bądź pieczonych. Podczas obróbki cieplnej skórka znacznie mięknie i można ją spożywać zaraz po upieczeniu lub bez trudu zmiksować na pyszny krem. Istnieją również dynie, które można upiec w całości np. dynia makaronowa. Po upieczeniu tej dyni wystarczy przepołowić ją na pół i wyjąć smaczne makaronowe nitki jednocześnie pozbywając się skórki. 

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty