Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aby dynia stanowiła piękną dekoracje, musi być odpowiednio przygotowana. Do wydrążenia dyni potrzebujesz dwóch narzędzi: ostrego noża oraz dużej łyżki. Postępuj zgodnie z poniższą instrukcją:

  1. Podetnij delikatnie jej spód – dzięki temu dynia będzie stabilna.
  2. Wytnij nożem górną część dyni tzw. wieczko
  3. Dużą łyżką delikatnie wybierz ze środka pestki oraz miąższ.

Z miąższu możesz przygotować pyszny krem bądź dyniowe ciasto. Tak wydrążona dynia to podstawa do rzeźbienia wzorów na Halloween! 

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty