Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Jaki będzie najlepszy spód do tarty?

Kruche spody najczęściej przygotowuję z mąki pszennej, ale lubię ją łączyć również z orkiszową lub żytnią. Do mąki można dodać kakao, przeróżne zioła, przyprawy (polecam kurkumę), jadalne kwiaty i inne ciekawe dodatki jak mak, liście herbaty czy mieloną kawę!

Spody wypiekam osobno w różnych formach: małych, dużych, okrągłych, kwadratowych, prostokątnych.

Należy urozmaicać swoje wypieki! Później wystarczy wypełnić je ulubionymi dodatkami. Przygotuj sobie kilka rodzajów spodów i zamroź. Wyjmiesz z zamrażalnika, kiedy zaskoczą Cię niespodziewani goście albo mały głód.

Polecane artykuły

Jaką wybrać masę do tarty?
Jakie wybrać dodatki do tarty?
Tarta Tatin i inne tarty!
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu