Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Jaka fasola do fasolki po bretońsku?

Fasolkę po bretońsku możesz przygotować zarówno z fasoli świeżej, jak i z fasoli z puszki.

Jeśli decydujesz się na fasolę w ziarnach, możesz wybrać np. odmiany: Piękny Jaś, Aura lub Igołomska. Możesz również użyć innych odmian fasoli, ale najpopularniejsze i najchętniej wybierane są właśnie fasolki w kolorze białym.

Suchą fasolę namocz w misce lub garnku przez całą noc, tak aby napęczniała i łatwiej się gotowała.

Polecane artykuły

Jak zagęścić fasolkę po bretońsku?
Jak zagęścić fasolkę po bretońsku?
Czym przyprawić fasolkę po bretońsku?
Czym przyprawić fasolkę po bretońsku?
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

8 godz 35 min Średni
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu