Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Bigos wymaga trochę wysiłku i czasu w przygotowaniu, więc przeważnie gotuje się go w dużym garnku.

Aby nadmiar bigosu nie zmarnował się, warto zawekować go na później. Jeśli bigos będziesz przechowywać w lodówce, wystarczy, że od razu po nałożeniu go do słoików, ustawisz pojemniki do góry dnem w piekarniku i zawekujesz je przez 20-30 minut w temperaturze 100 stopni Celsjusza. Po ostygnięciu, ustaw słoiki w lodówce.

Jeśli natomiast chcesz przechowywać bigos w piwnicy, to poddaj go dłuższej pasteryzacji, aby mieć pewność, że nie ulegnie on zepsuciu.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty