Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasternak możesz gotować w bulionie razem z innymi warzywami – nada zupie słodkawego, orzechowego posmaku.

Korzeń pasternaku możesz stosować jako zamiennik tradycyjnych ziemniaków.

Puree przygotowane z dodatkiem masła będzie smacznym dodatkiem do wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu.

Sprawdzi się również jako składnik surówki – wystarczy, że zetrzesz go na tarce razem z marchewką i jabłkiem, a na koniec dodasz uprażone ziarna słonecznika.

Warzywo to wyśmienicie smakuje jako zamiennik frytek lub baza do zup-kremów.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty