Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Do gotującej się wody możesz dodać odrobinę oleju. Dzięki temu pierogi nie powinny skleić się podczas gotowania ani po nim.

Jeśli nie dodajesz oleju do gotowania pierogów, każdy z nich możesz natłuścić odrobiną masła lub oliwy z oliwek. Zapobiegnie to sklejaniu się pierogów, gdy będą ułożone na sobie.

W przypadku, jeśli nie chcesz dodawać tłuszczu, rozłóż pierogi jeden obok drugiego na desce do krojenia lub stolnicy, aż do całkowitego ostygnięcia. Chłodne pierogi nie powinny się już sklejać.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty