Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Podstawowy przepis na ciasto na pierogi składa się z mąki, ciepłej wody i soli. Odpowiednio długi czas wyrabiania składników (nawet do 20 minut) sprawia, że dobrze się ze sobą połączą i ciasto będzie wystarczająco elastyczne.

Jeśli uważasz, że ciasto podczas wyrabiania jest zbyt twarde, dodaj odrobinę ciepłej wody lub śmietany. Niektórzy do ciasta na pierogi dodają jajka, aby wzbogacić smak. Jajka mogą jednak sprawić, że ciasto stanie się zbyt twarde. Unikniesz tego, jeśli do ciasta dodasz same żółtka bez białek.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty