Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Nie daj się zimowej chandrze! 8 przepisów na czekoladowe pyszności!

Za oknami na dobre rozgościła się już zima. Nie poddawaj się jednak zimowej chandrze! Przygotowaliśmy słodką, czekoladową receptę, która na pewno złagodzi objawy zimy. Czekolada pod tyloma postaciami rozgoni niejedną, zimową chmurę!

1. Tartaletki czekoladowe

Czekoladowe przyjemności na zimową pluchę? Ależ oczywiście! Jako pierwsze polecamy tartaletki czekoladowe wypełnione pysznym nadzieniem zrobionym na bazie Budyniu o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY. Poprawią humor i pogodę… Na pewno pogodę ducha!
Zobacz przepis
Zobacz produkt

2. Choinki piernikowe

Choinki piernikowe to idealny pomysł dla tych, którzy chcą stworzyć radosną atmosferę świąt w kuchni. Wspaniały zapach ciasta piernikowego, zrobionego na bazie Budyniu o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, miodu, masła i kakao sprawi, że nikt nie przejdzie obojętnie obok otwartych drzwi prowadzących do Twojej kuchni!
Zobacz produkt

3. Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia

Czy można znaleźć smaczniejszą odpowiedź na zimową szarugę niż pyszna tarta z czekoladowym kremem z Budyniu o smaku czekoladowym WINIARY? Pewnie można, ale po co dalej szukać, skoro mamy sprawdzony przepis na tartę czekoladową z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia!
Zobacz produkt

4. Blok czekoladowy z pistacjami i żurawiną

Smakowity blok czekoladowy z pistacjami i żurawiną będzie dobrą propozycją dla tych, którzy przepadają za czekoladowymi kostkami w każdym rozmiarze! Wybierz swoje ulubione dodatki: pistacje, żurawinę, rodzynki a może suszone płatki róż, wierzch posyp Cukrem Wanilinowym WINIARY i nie daj się jesiennej szarudze!
Zobacz produkt

5. Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Na poprawę jesiennego humoru dobrze działa smak czekolady, ale jeszcze lepiej działa smak połączony z pięknym wyglądem! Deser zebra waniliowo-czekoladowy wspaniale prezentuje się, a smak stworzony z przenikających się budyniowych warstw z pewnością wywoła niejeden uśmiech. Ten smakołyk opiera się na Budyniu o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY i siostrzanym, pysznym, budyniu waniliowym.
Zobacz produkt

6. Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym blogerki Ostra na słodko

Tutaj nie trzeba więcej zachęcać! Czyż smakowitość sernika karmelowego z budyniem czekoladowym blogerki Ostra na słodko nie mówi sama za siebie? Słodki krem zrobiony z Budyniu o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY w połączeniu z masą serową i płynną polewą z karmelu definitywnie wygrywa z jesienną szarugą za oknami!
Zobacz produkt

7. Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką blogerki Mała Cukierenka

Czekoladowe desery idealnie pasują do gorącej herbaty, ciepłego kocyka i miłej lektury w zaciszu domu. Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką blogerki Mała Cukierenka sprawdzi się znakomicie w takiej roli. Delikatna jak chmurka pianka z brzoskwiń idealnie komponuje się z ciemnym kremem zrobionym na podstawie Budyniu o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY.
Zobacz produkt

8. Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy to propozycja na pyszne czekoladowy deser z owocowym akcentem. Dodatek Budyniu o smaku czekoladowym WINIARY nada ciastu aksamitności, a kwaskowatość gruszki dobrze zrównoważy smak całości.
Zobacz produkt

Polecane artykuły

Temperowanie czekolady
Temperowanie czekolady
Co to jest kuwertura i jak ją zrobić? Domowy sposób na polewę czekoladową
Co to jest kuwertura i jak ją zrobić? Domowy sposób na polewę czekoladową
Polewa czekoladowa – jak rozpuścić czekoladę?
Polewa czekoladowa – jak rozpuścić czekoladę?
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu