Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1. Wybieraj świadomie

Wołowina, wieprzowina czy drób? Intensywność wywaru będzie inna w zależności od wykorzystanego mięsa. Podobnie będzie z czasem pieczenia lub duszenia. Pamiętaj, że jakość mięsa ma pierwszorzędne znaczenie.

2. Dorzuć warzywa

Idealny sos powinien być naturalny. Niepozorna włoszczyzna - marchewka, seler i cebula - buduje bazę pod aromat sosu. Jeśli chcesz, aby smak i zapach nabrał dodatkowego charakteru - dodaj do wywaru nowego Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Winiary.

3. Dobrze pomieszaj

Łopatka, drewniana łyżka czy chochla - będą ci niezbędne. Sos z grudkami nie ma wstępu na obiad. Z pomocą przyjdzie ci Esencjonalny Sos Pieczeniowy. Zdejmie z ciebie ciężar ciągłego „wiosłowania” przez natychmiastowe rozprowadzenie się w wywarze.

4. Odnajdź balans z przyprawami

Aby sos nie był dla Ciebie wielką przeprawą, lepiej wstrzymać się z przyprawą. Sól i przyprawy przydadzą się w małych ilościach na samym początku gotowania. Pod spróbuj i dopraw sos do smaku - najlepiej przy użyciu Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Winiary.

5. Daj sobie czas

Wyrazisty sos, o głębokim aromacie i gęstej konsystencji potrzebuje chwili czasu. Nie ma potrzeby się spieszyć. Po zagotowaniu, potrzymaj sos na wolnym ogniu - z Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym unikniesz przywarcia. Teraz sos uzyska pożądaną gęstość.
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty