Szukasz alternatywy dla tradycyjnych kotletów mielonych? Spróbuj wegetariańskich
kotletów z kaszy jęczmiennej ! Kotleciki formujemy z masy z kaszy, jajka, startego żółtego sera i świeżego koperku, nadziewając farszem z pieczarek i cebuli.
Jak przygotować kotlety z kaszy jęczmiennej? Przepis może wydawać się skomplikowany, ale przy odrobinie uwagi każdy poradzi sobie z nim bez problemów. Zacznij od ugotowania na sypko 300 gramów kaszy jęczmiennej w osolonej wodzie. Odstaw do ostudzenia.
W tym czasie obierz, pokrój w kostkę i przesmaż na złoto cebule. Gotowe cebule podziel na dwie części.
Umyj dokładnie pieczarki, pokrój i podduś, doprawiając solą i pieprzem. Na koniec wymieszaj z jedną częścią przesmażonej cebuli.
Do wystudzonej kaszy dodaj jedno surowe jajko, starty ser, posiekany koperek i drugą część cebuli. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą do mięs WINIARY. Wymieszaj dokładnie. Z uzyskanej masy uformuj kulki, spłaszcz je, nałóż na środek farsz z pieczarek i zlep całość tak, by powstała kulka z farszem w środku. Obtocz ją w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym tłuszczu, aż nabierze złotego koloru.
Kotlety z kaszy jęczmiennej z farszem z pieczarek gotowe – podawaj z ulubioną surówką.
Nie zapomnij wypróbować także innych przepisów na
kotlety wegetariańskie.
Komentarze 0