WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Kapuśniak z białej kapusty

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Kapuśniak z białej kapusty

3 zdjęcia do przepisu "Kapuśniak z białej kapusty"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 4
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Pyszny, lekki kapuśniak z białej kapusty, z marchewką i cebulą, na aromatycznym Rosole drobiowym oraz Kostce Mięsnej. Zagęszczamy zasmażką z masła i mąki, doprawiamy koncentratem pomidorowym - i w pół godziny mamy gotową zupę, którą możemy podać z kromką chleba lub z ziemniakami. Kapuśniak będzie mniej kaloryczny, jeśli zrezygnujemy z zasmażki i zagęścimy zupę ziemniakami puree.
Łączny czas: 30 min.

Porcje: 4
Kalorie: 144 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Rosół drobiowy WINIARY 1 kostka
Kostka Mięsna WINIARY 1 kostka
pół główki białej kapusty 500 g
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki czubate
mąka 1 łyżka czubata
koncentrat pomidorowy 2 łyżki czubate
sól do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Rosół i Kostkę Mięsną rozpuść w 1,5 l wody.

    • Rosół drobiowy WINIARY
    • Kostka Mięsna WINIARY
  2. Kapustę poszatkuj i oprósz solą.

    • pół główki białej kapusty
    • sól
  3. Oczyść marchew, umyj ją i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

    • marchew
  4. Cebulę obierz i posiekaj.

    • cebula
  5. Warzywa smaż na łyżce masła.

    • marchew
    • cebula
    • masło
  6. Kapuśniak z białej kapusty

    Do rosołu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.

  7. Kapuśniak z białej kapusty

    Masło stop i zasmaż z mąką.

    • masło
    • mąka
  8. Do zupy dodaj zasmażkę i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą.

    • masło
    • mąka
    • koncentrat pomidorowy
    • sól
  9. Podawaj z ziemniakami lub chlebem.

przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Takiego jeszcze nie jadłam. Najlepszy kapuśniak jest z kapusty kiszonej :)

JestesmyTymCoJemy
1 października 2013
zgłoś do moderacji

Smaczna zupa

ONYzakare
21 września 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: